понеділок, 21 лютого 2022 р.

21 ЛЮТОГО - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

До Міжнародного дня рідної мови у школі створено мовно-розважальний інтерактивний журнал "Мовознайко". Цікаві питання, різноманітні завдання, які можна виконувати, не відходячи від стендів, мали схвальний відгук учнів середніх класів. Родзинкою були патріотичні розмальовки, які міг отримати кожен охочий до творчості.

Також у 5-6 класах пройшли мовні вікторини у пошуках найкращих знавців української мови, де в ігровій формі учні могли повторювати і закріплювати вивчений на уроках матеріал.




 З нагоди Міжнародного дня рідної мови, затвердженого  Конференцією ЮНЕСКО в 1999 з метою захисту мовного  та культурного різноманіття, в 4 -А класу  відбулася тематична бесіда. Діти говорили про значення мови в житті кожної людини та цілих народів. Метою проведення бесіди було виховання любові до рідної мови та поваги до мов інших народів.


Учні 4-Б класу створили стіннівку до Міжнародного дня рідної мови.




Учні 2-А класу з нагоди Міжнародного дня рідної мови заповнювали прикметниковий віночок, згадували вислови про мову.



У 6-Б класі пройшов урок-вікторина до Міжнародного дня рідної мови. Учні активно працювали в командах, швидко давали відповіді в конкурсі "Бліц-опитування", разом відгадували загадки та ребуси, закінчували відомі українські прислів'я. Після уроку всі разом пішли до шкільної інтерактивної дошки. Там ознайомилися із великою кількістю різних цікавих завдань, які можна було розв'язувати тут й одразу, маючи при собі ручку або олівець. Загалом весело, активно та цікаво провели урок.


                           

Яскравий і калоритний День рідної мови у 3-Б класі .
Колосися житом в полі, піснею в оселі, 
Щоб зростали наші діти мудрі і веселі. 
 Щоб на все життя з тобою ми запам'ятали, 
Як з колиски дорогої мовоньку кохали…».
Величезна розмальовка, цікавий кросворд, читання поезій, інтерактивна вікторина-все це можна було побачити ц почути сьогодні в 3-Б класі.
















Немає коментарів:

Дописати коментар