четвер, 17 лютого 2022 р.

17.02.2022. Всеукраїнський урок медіаграмотності.

 Медіаграмотність – одна з ключових навичок, якою можуть користуватися всі люди для того, щоб запобігти поширенню маніпуляцій, фейків, і, звичайно, для розвитку інформаційної гігієни та критичного мислення.

З метою засвоєння поняття «медіа», вивчення історії розвитку засобів масової інформації в 6-Б класі проведено урок на тему «Світ медіа»

У 7-А класі проведено урок на тему «Найдавніший представник медіа - книжка». Семикласники з’ясували  місце книжки серед засобів медіа та її значення в житті людини.



Урок у 9-Б класі на тему «Про сучасного читача і про можливості використання медіатексту на уроці літератури».

Медіаосвіта на уроках математики та фінансової грамотності.





Основи кібергігієни в 10-А класі.

Високий рівень комп’ютеризації вимагає дотримання певних правил поведінки для убезпечення себе та оточення від загроз в інформаційній сфері. 
Це заняття покликане допомогти засвоїти базові принципи кібергігієни та типові алгоритми дій у разі виявлення ознак інформаційних атак.



 Інтегрований урок у 1-Г класі "Як визначні винаходи удосконалюють наш світ".
На уроці першоклансики ознайомилися з важливим винаходом людства -Інтернетом, дізнались, чим він корисний, чим небезпечний, як правильно ним користуватися.




У 4-Б класі відбувся Всеукраїнський урок з медіаграмотності 2022, спрямований на розвиток медіаграмотності, навичок міжособистісного спілкування у сфері медіа, уміння ідентифікувати фейки та протистояти їхнім негативним впливам.

Учні 4-Б класу проговорювали способи розпізнавання фейків, види маніпуляцій в мережі, грали в дидактичні ігри «Правда-неправда», «Три факти про мене», «Отримую чи передаю» з кубиками Lego, переглядали навчальні відео та перевірили свої знання у вікторині «Безпечний інтернет».



 У 2-А проведено урок "Як стати винахідником. Авторське право".



Урок медіаграмотності в 1-Б класі "Медіаграмотність. З чого починати?"









Немає коментарів:

Дописати коментар