пʼятниця, 19 лютого 2021 р.

ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ РІДНОЇ МОВИ

 До Міжнародного Дня рідної мови 

19 лютого відбулася вікторина "Юні мовознавці" серед учнів 5-Б класу. Цікаво, що розробка вікторини в цілих 40 питань належить двом ученицям - Анні Чибіс та Дані Драчовій. Дівчата зі знанням та творчо підійшли до завдання. Командам пропонувалося витягати по одному питанню з різних вивчених тем: лексикології, орфографії, фонетики. Усі учасники брали активну участь у заході, відповідали, підтримували один одного. Також багато учнів долучилися до створення стінгазет, присвячених фактам про мову, віршам українською. Урок-вікторину провели цікаво та весело!


Учні 8-Б класу брали участь у лінгвістичному турнірі "Мовознавці проти всезнайок". Усі активно відповідали в конкурсах "Хвилинка" та  "Слова навпаки", відгадували загадки, перевіряли свою інтуїцію в грі "Вірю-не вірю". Був також конкурс капітанів, у якому треба було швидко називати антоніми до слів. Команди гаряче підтримували своїх капітанів. З відривом в 1 бал виграли "Всезнайки".





Учні 10-11 класів переглядали документальний фільм "Соловей співає», який є дослідженням проблеми мовного питання в Україні. 







Немає коментарів:

Дописати коментар